25042021-vaxteller-header-website-langer-v3_nv-8SiDY1

Vaccinatie tegen corona

Brakel, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem

Vaccinatie is de beste bescherming tegen het coronavirus en de grootste garantie om opnieuw volop van het leven te kunnen genieten. Door je te laten vaccineren draag je bij aan de groepsimmuniteit en help je de verspreiding van het virus te stoppen!

In de eerstelijnszone Panacea zijn er twee vaccinatiecentra: één in Herzele voor inwoners van Herzele, Lierde en Sint-Lievens-Houtem, en één in Zottegem, voor inwoners van Brakel, Oosterzele en Zottegem.

BELANGRIJK BERICHT: Fusie vaccinatiecentra Herzele en Zottegem

Om een efficiënte organisatie te waarborgen in de laatste fase van de vaccinatiecampagne, fusioneren vaccinatiecentra Herzele en Zottegem: vanaf 9 september 2021 tot midden oktober wordt er enkel nog geprikt in vaccinatiecentrum Herzele, telkens op donderdagavond tussen 17u00 en 19u00 . Op 8 september zijn in Zottegem de laatste prikmomenten ingepland. Personen die nog een afspraak hebben in Zottegem na 8 september worden persoonlijk op de hoogte gebracht van de locatiewijziging.

Last call

Ben je nog niet gevaccineerd? Een eerste prik kan nog ingepland worden tot en met 23 september 2021. Contacteer dus snel het callcenter om een afspraak in te plannen.

  Je uitnodiging voor coronavaccinatie

Wanneer je aan de beurt bent voor de prik tegen corona, ontvang je een brief, sms of e-mail van de Vlaamse overheid. Dit is een persoonlijke uitnodiging met een voorstel van datum en uur voor jouw vaccinatie. We vragen om deze uitnodiging te bevestigen, verplaatsen of annuleren. Dat kan online, via de QR code en je smartphone of telefonisch. Zodra je hebt bevestigd, ligt je afspraak vast en verwachten we je. Bekijk hier een voorbeeldbrief.

Alle details over je persoonlijke uitnodiging kan je ook terugvinden in Mijn Burgerprofiel,  de verzamelplaats van al je officiële gegevens en overheidsadministratie dus ook van je vaccin.

Wil je snel op de hoogte zijn van je vaccinatie? Koppel My E-box, je digitale brievenbus van de overheid, aan "Mijn burgerprofiel". Zo ontvang je je uitnodiging niet alleen per brief maar ook digitaal.

Reservelijst

Via QVax kan je online inschrijven op een elektronische reservelijst voor vaccinatie. Je kan er aangeven op welke momenten je beschikbaar bent om snel te worden opgeroepen. 

Ook vaccinatiecentrum Herzele en Zottegem maken hiervan gebruik: als er mensen nodig zijn om snel vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen, zullen ze via de Qvax reserve lijst automatisch de mensen met hoogste prioriteiten uitnodigen die hebben aangegeven dan beschikbaar te zijn. De mensen op de reservelijst worden opgeroepen in dalende leeftijd, zoals voorzien in de vaccinatieplanning, en dus niet op basis van wie zich eerst heeft ingeschreven.

Je krijgt dan een sms en e-mail en wordt gevraagd om snel te reageren, meteen online te bevestigen dat je de vrijgekomen plaats inneemt en je naar het vaccinatiecentrum te begeven.

Je kan je hiervoor enkel online (niet telefonisch) registreren via Qvax.be.

  De dag van je afspraak

Hou de uitnodigingsbrief en je bewijs van afspraak (e-ticket) goed bij en breng ze, samen met je ID-kaart en eventueel doktersbriefje, mee. Om opstopping te vermijden, vragen we om zeker op tijd te komen en niet vroeger dan 15min voor je uur van afspraak. Je draagt best losse kledij voor je eigen comfort. Een mondmasker is verplicht (stoffen mondmasker is niet toegestaan).

Als je ziek bent, annuleer dan de afspraak en reserveer opnieuw wanneer je genezen bent.

  Hoe verloopt je vaccinatie?

Een onthaalmedewerker checkt je gegevens en maakt de afspraak voor, indien nodig, je tweede prik. Een verpleegkundige geeft je uitleg over het vaccin en registreert je, waarna de vaccinatie volgt. Daarna mag je een kwartiertje rusten in de wachtruimte onder toezicht van een arts. Geen bijwerkingen? Dan kan je naar huis!

  Na je vaccinatie

Ook nadat je gevaccineerd bent, is het belangrijk om de coronamaatregelen te blijven volgen. Na jouw prik, kan je ook een vaccinatiecertificaat aanvragent, dat aantoont dat je deels of volledig bent gevaccineerd.

De Vlaamse vaccinatieteller toont je elke dag hoeveel mensen in Vlaanderen intussen gevaccineerd zijn met 1 of 2 dosissen van een COVID-19-vaccin. 

  Nog vragen?

Specifieke vragen over het vaccinatiecentrum? Hulp nodig bij het bevestigen of verplaatsen van je afspraak? Dan kan je mailen naar vaccinatie@herzele.be of vaccinatie@zottegem.be

Of bellen naar 0800 200 72: maandag tot donderdag van 12u00 tot 20u00; en op vrijdag van 12u00 tot 16u00. 

Voor algemene vragen over het coronavaccin, bel naar 1700 of surf naar www.laatjevaccineren.be. Daar vind je al heel wat antwoorden op veelgestelde vragen over vaccinatie tegen corona.

vaccinatiecentrum_callcenter_infoscherm-lfY5W1

  Over het vaccin

  • Vaccins trainen je immuunsysteem. Je lichaam maakt antistoffen die je beschermen als je nadien met het virus in contact komt.
  • Het vaccin tegen corona is gratis en vrijwillig voor iedereen.

  • Er zijn verschillende coronavaccins.

  • Je kunt niet zelf kiezen welk vaccin je krijgt.

Overheidsinformatie over de precieze werking vind je op Laatjevaccineren.be en www.fagg.be.

oosterzele-n2Ny01
houtem-OhsAW2
herzele-AzXRc3
oosterzele-n2Ny01
zottegem-nRs8s6
brakel-XrtHY5
pan-7zmHg2