25042021-vaxteller-header-website-langer-v3_nv-8SiDY1

Vaccinatie tegen corona

Brakel, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem

Vaccinatie is de beste bescherming tegen het coronavirus, en de veiligste, succesvolste en goedkoopste manier om ziekte te voorkomen. Door je te laten vaccineren draag je bovendien bij aan de groepsimmuniteit en help je de verspreiding van het virus te stoppen. 

 Nieuwsbericht 15.12.2021:

Registreer je op Qvax

Om last-minute veranderingen in het schema op te vangen werkt het vaccinatiecentrum van Herzele opnieuw met Qvax. Kom je in aanmerking voor een boostervaccin, registreer je dan nu snel.

Hier vind je alvast alle uitleg die je nodig hebt om je correct te registreren.

-rzYFK1

Om uitgenodigd te worden via Qvax moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je bent vlot beschikbaar en kan je afspraak snel bevestigen.
 • Je werd eerder op schema gevaccineerd.

Op dit moment wordt er via Qvax volgens het volgende interval uitgenodigd:

 • 4 maanden na Pfizer
 • 4 maanden na AstraZeneca
 • 2 maanden na Johnson&Johnson

Toch nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren:

 • mail: vaccinatie@herzele.be
 • telefoon: 0800 200 72 (ma-vr 12u00-16u00)

 Nieuwsbericht 01.12.2021:

Opgelet voor valse uitnodigingen

Agentschap Zorg en Gezondheid waarschuwt dat er valse e-mails over de boosterprik circuleren. In deze nepmail probeert men je bankgegevens los te peuteren. In een officiële uitnodiging wordt er nooit naar je persoonlijke gegevens gevraagd. Controleer dus steeds het e-mailadres van de verzender, dat moet covid19-vaccin@doclr.be zijn. Je ontvangt je uitnodiging ook in je e-box en per post.

-LaqGh1


Nieuwsbericht 22.10.2021:

Bereikbaarheid vaccinatiecentrum Herzele

Zoals je op het kaartje hieronder kan zien parkeer je je wagen tijdens je afspraak aan het vaccinatiecentrum het best op de parking aan de kerk. Vanaf daar kan je de wegwijzers volgen naar de ingang van het centrum.

Iemand afzetten kan zonder problemen in de Kiss&Ride-zone aan de ingang. Daar staan ook enkele rolstoelen te wachten die tijdens je bezoek gebruikt kunnen worden.

-w0PNr1

Heb je hulp nodig om naar het vaccinatiecentrum te geraken? Dan staan we voor je klaar!
Neem contact op met het callcenter, en we zoeken samen met jou naar een oplossing.

Nieuwsbericht 25.08.2021:

Fusie vaccinatiecentra Herzele & Zottegem

Om een efficiënte organisatie te waarborgen van de vaccinatiecampagne fusioneren vaccinatiecentra Herzele en Zottegem: vanaf 9 september 2021 wordt er enkel nog geprikt in vaccinatiecentrum Herzele.

  Je uitnodiging voor coronavaccinatie

Sinds de start van de vaccinatie tegen COVID-19 in januari 2021 kregen al verschillende doelgroepen gefaseerd hun vaccinatie. Klik hier voor een overzicht van de verschillende fasen en welke personen er op dit moment een vaccins kunnen krijgen.

Tot eind dit jaar mogen volgende doelgroepen nog een uitnodiging verwachten: 
- extra dosis voor bewoners van woonzorgcentra en 85-plussers
- boosterdosis voor 65-plussers

Als het zover is, krijg je een persoonlijke uitnodiging via brief, sms of e-mail met een voorstel van datum en uur voor jouw vaccinatie. Alle details over je persoonlijke uitnodiging kan je ook terugvinden in Mijn Burgerprofiel. Of koppel My E-box, je digitale brievenbus van de overheid, aan "Mijn burgerprofiel". Zo ontvang je je uitnodiging niet alleen per brief maar ook digitaal.

  De dag van je afspraak

Hou de uitnodigingsbrief en je bewijs van afspraak (e-ticket) goed bij en breng ze, samen met je ID-kaart en eventueel doktersbriefje, mee. Om opstopping te vermijden, vragen we om zeker op tijd te komen en niet vroeger dan 15min voor je uur van afspraak. Je draagt best losse kledij voor je eigen comfort. Een mondmasker is verplicht (stoffen mondmasker is niet toegestaan).

Als je ziek bent, annuleer dan de afspraak en reserveer opnieuw wanneer je genezen bent.

  Hoe verloopt je vaccinatie?

Een onthaalmedewerker checkt je gegevens en maakt de afspraak voor, indien nodig, je tweede prik. Een verpleegkundige geeft je uitleg over het vaccin en registreert je, waarna de vaccinatie volgt. Daarna mag je een kwartiertje rusten in de wachtruimte onder toezicht van een arts. Geen bijwerkingen? Dan kan je naar huis!

  Na je vaccinatie

Ook nadat je gevaccineerd bent, is het belangrijk om de coronamaatregelen te blijven volgen. Na jouw prik, kan je ook een vaccinatiecertificaat aanvragen. De Vlaamse vaccinatieteller toont je elke dag hoeveel mensen in Vlaanderen intussen gevaccineerd zijn. 

  Nog vragen?

Specifieke vragen over het vaccinatiecentrum? Hulp nodig bij het bevestigen of verplaatsen van je afspraak? Dan kan je mailen naar vaccinatie@herzele.be of bellen naar 0800 200 72, maandag tot vrijdag van 12u00 tot 16u00. 

Voor algemene vragen over het coronavaccin, bel naar 1700 of surf naar www.laatjevaccineren.be. Daar vind je al heel wat antwoorden op veelgestelde vragen over vaccinatie tegen corona.

vaccinatiecentrum_callcenter_infoscherm-lfY5W1

  Over het vaccin

 • Vaccins trainen je immuunsysteem. Je lichaam maakt antistoffen die je beschermen als je nadien met het virus in contact komt.
 • Het vaccin tegen corona is gratis en vrijwillig voor iedereen.

 • Er zijn verschillende coronavaccins.

 • Je kunt niet zelf kiezen welk vaccin je krijgt.

Overheidsinformatie over de precieze werking vind je op Laatjevaccineren.be en www.fagg.be.

oosterzele-n2Ny01
houtem-OhsAW2
herzele-AzXRc3
oosterzele-n2Ny01
zottegem-nRs8s6
brakel-XrtHY5
pan-7zmHg2